3. toukokuuta 2014

Türin kukkamarkkinoilla Virossa, miltähän näyttää 2014?

Kukkamarkkinoille mars

Olen käynyt Türin kukkamarkkinoilla kahtena peräkkäisenä vuonna, 2013 ja 2012. Ajomatka Tallinnasta etelään on hieman reilut 100 kilometriä, matkaan menee noin puolitoista tuntia.  Reissut olen tehnyt tädin ja hänen miehensä kanssa. Mukavaa on ollut, nähtävää on riittänyt niin matkalla kuin perilläkin.

Olemme tehneet kahden yön reissuja. Yksi päivä messuilla ja kahtena päivänä on ehtinyt katselemaan kauppoja sekä mitä milloinkin aina on vastaan tullut. Tämä on sopinut meille parhaiten. Päiväiseltäänkin Türissä käy, mutta kiirehän siinä tulee ja matkan jälkeen on kovin väsynyt. Suosittelen vähintään yhden yön yöpymään Virossa, jolloin matka on jo huomattavasti nautinnollisempi levänneenä, ja ainainen tuli perseen altakin on poissa. 


Laaja valikoima ihan kaikkea

Kukkamarkkinoilla on tarjolla kasvien lisäksi paikallista ruokaa, kalusteita, vaatteita, normaalia markkinakrääsää pilvin pimein, musiikkia, käsitöitä, talonpoikaisantiikkia, taidetta ja, ja, ja. Ruokapaikkoja on paljon ja oluttakin saa. Mitäpä sitä ihminen muuta tarvitseekaan :)

Kansainvälinen suurtapahtuma

Tapahtuma on paisunut pienestä paikallisesta tapahtumasta kansainväliseksi suurtapahtumaksi. Väkeä riittää ja Suomestakin tänne mennään nykyään jo useilla kymmenillä busseilla. Tapahtuman kasvamisen myötä se on menettänyt jotain aitoudestaan ja viihtyisyydestään. Alkujaan kasvit ovat olleet lähistön asukkaiden omista penkeistään kaivamia siemen- tai jakotaimia, joita sitten on myyty tai vaihdettu muiden harrastajien kanssa. Nykyisellään naapuruston asukkaat ovat jääneet vähemmistöön kaupallisten myyntikojujen ollessa enemmistönä. Liikkeellä kannattaa olla varhain aamulla, jolloin käytävillä pääsee liikkumaan vapaasti ja tarjontaankin pääsee tutustumaan vuoroaan odottamatta. 

37. Türin kukkamarkkinat 2014

Suosittelen tapahtumaa lämpimästi, jos löytyy kiinnostusta puutarhaan, ja voi tänne mennä viettämään aikaansa muutenkin. Paljon pöljemmissäkin paikoissa voi päivänsä kuluttaa ;)

Vuonna 2014 tapahtuma järjestetään 16.-18.5. Tämän vuotiset kukkamarkkinat ovat jo 37. kerta, kun markkinat järjestetään. Oma keikkani Türiin saattaa jäädä väliin, sillä olen samaan aikaan menossa Latviaan tutustumaan paikallisiin kukkamarkkinoihin kaveriporukalla. Tosin paluumatkalla olisi mahdollisuus koukata vielä Türin kautta viime hetken hankintoja tekemässä. Saapa nähdä, miten meidän käy.

Lisätietoa tapahtuman sivuilta:
http://www.lillelaat.tyri.ee/ 


Vuoden 2013 tarjontaa kuvinaVuoden 2012 tarjontaa kuvina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti